Idas pepparkakor

2007-10-05
850 gr. sirap
1/3 l. smör
212 gr. socker
25 gr. pottaska
4 ägg
2 tsk. pommeransskal
2 tsk. ingefära
2 tsk. kanel
2 tsk. nejlikor
2 tsk. krydpeppar
1 1/2 kg vetemjöl.

Sirapen kokas upp och röres sedan med smöret tills den blir kall.
Så står det i Idas lilla kokbok.
Resten får vi räkna ut. När sirapen och smöret är kallt är det nog bäst att röra i kryddorna så att de löses ordentiligt, därefter röra i äggen och sist mjölet.
Sedan ska degen säkert vila kallt minst ett dygn.
Kavla, ta fram formar och sjung julsånger. Ät och njut.

Tilllbaka till Receptsamling >>>

Tillbaka till Första sidan >>>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback