"Stärkan" byggs ut för 60 miljoner
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet >>>
Tillbaka till Första sidan >>>
Mat blir konst i Vittskövle
21-24 mars 10.00-17.00
Konstnären Vaksberg har gjort en alldeles egen KBS-tavla som han visar på årets konstrunda.
Men även Mårten Perhsons valskvarn har fått inspirera konstnären.
Och V&S Group
Här kan du läsa om vilka konstnärer förutom Vaksberg och Janne "Loffe" Carlsson som finns i Wittskövle sockenstuga, klicka på länken.
Väl mött på konstrundan.
Ser du fler matkonstnärer som inspirerats av matkulturen i Kristianstad kommun. Tipsa här på bloggen genom att skriva en kommentar.
Leif
Tillbaka till Första sidan >>>
Uppsittarmacka (4 personer)
8 skivor vitt formbröd
1,5 hg kokt skinka
4 tomater
1 bit schweizerost
salt
svartpeppar
dragon
Skär brödet i tunnna skivor och bred på snålt med smör. Lägg skivor av kokt skinka på hälften av brödskivorna och täck med tomatskivor. Strö på salt, mal över lite svartpeppar och smula över lite dragon.
Lägg på resten av brödskivorna och skär dubbelsmörgåsarna från hörn till hörn i trekantiga bitar. Täck med ostskivor och gratinera smörgåsarna i het ugn tills osten smält och fått en gyllenbrun färg.
Servera genast.
Tilllbaka till Receptsamling >>>
Tillbaka till Första sidan >>>
En berättelse om KBS, Scan och Andelsslakteriet Långebro
Såhär inför helgen vill jag bara påminna om att nästa söndag håller jag föredrag i Regionmuseets hörsal om slakteriet i Kristianstad.
Jag kommer att visa mängder av bilder som legat nedstoppade i en låda på slakteriets vind och som inte sett dagsljus på många år. Bilder som jag sätter ord till.
På en hylla låg även en film om hur det nya slakteriet byggdes mellan åren 1962 - 1964 och Sam B Norup i högform på en caterpillar.
Allt detta får du se och höra om du kommer till Regionmuseets hörsal nästa söndag 16 mars klockan 14.00.
Väl mött
Leif
Tillbaka till Första sidan >>>
Otto Ols bageri i Åhus (Linas bageri)
Företagsnamn: Otto Ols Bageri
Företagsform:
Huvudkontor: Åhus
Lokalisering av tillverkning: Åhus
Ägare: Anders och Hjördis Uhler
Grundare: Nils Thuresson, 1858
Eventuell nedläggning år:
Tidigare ägare: Nils Thureson, Otto Thuresson, Carl August Johannesson Sandwall, Jörgen Christian Jörgensen, Otto Fredrik Olsson, Rudolf Olsson.
Tillverkning: Bröd, kakor
Råvaror: Mjöl, socker, smör, grädde
Omsättning:
Antal anställda:
Marknad i Sverige: Lokalt
Marknadsföring:
Export:
Produktutveckling:
Hinder för utveckling:
Varumärken:
Litteraturtips:
Övrigt:
Regionmuseets arkiv:
Övriga arkiv:
Berättelser >>> Saxat ur ... >>>
Bildgalleri >>>
Recept >>>
Företagets hemsida >>>
Tillbaka till Bagerier >>>
Tillbaka till Första sidan >>>
Smakplats Skåne
Smakplats är ett utvecklingscentrum för småskalig livsmedelsproduktion i Skåne.
Smakplats finns till för dig som är företagare inom livsmedelssektorn med upp till 50
anställda.
Plattformen
Knyter samman företag, forskning och utbildning inom småskalig livsmedelsförädling.
Utvecklar och coachar småföretagare inom livsmedelsförädling.
Hjälper nya idéer och företag att formas och starta.
Lokaler för utveckling av livsmedelsprodukter och tillverkningsmetoder.
Initierar samverkan mellan företag, organisationer och olika regionala matprojekt.
Smakplats hemsida >>>