"Stärkan" byggs ut för 60 miljoner

2008-03-20
Det är en av Sveriges största stärkelsefabriker. Snart ska den bli ännu större. "Stärkan" byggs ut för 60 miljoner och ska då hantera 60 ton potatis. I timmen.

Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet >>>

Tillbaka till Första sidan >>>

Mat blir konst i Vittskövle

2008-03-19
Påskrundan i Vittskövle sockenstuga

21-24 mars 10.00-17.00


Konstnären Vaksberg har gjort en alldeles egen KBS-tavla som han visar på årets konstrunda.


Men även Mårten Perhsons valskvarn har fått inspirera konstnären.



Och V&S Group





Här kan du läsa om vilka konstnärer förutom Vaksberg och Janne "Loffe" Carlsson som finns i Wittskövle sockenstuga, klicka på länken.

Väl mött på konstrundan.

Ser du fler matkonstnärer som inspirerats av matkulturen i Kristianstad kommun. Tipsa här på bloggen genom att skriva en kommentar.

Leif

Tillbaka till Första sidan >>>

Uppsittarmacka (4 personer)

2008-03-11
Ett recept ur KBS Persinalinformation Nr. 19 december 1975

8 skivor vitt formbröd
1,5 hg kokt skinka
4 tomater
1 bit schweizerost
salt
svartpeppar
dragon

Skär brödet i tunnna skivor och bred på snålt med smör. Lägg skivor av kokt skinka på hälften av brödskivorna och täck med tomatskivor. Strö på salt, mal över lite svartpeppar och smula över lite dragon.

Lägg på resten av brödskivorna och skär dubbelsmörgåsarna från hörn till hörn i trekantiga bitar. Täck med ostskivor och gratinera smörgåsarna i het ugn tills osten smält och fått en gyllenbrun färg.
Servera genast.

Tilllbaka till Receptsamling >>>

Tillbaka till Första sidan >>>

En berättelse om KBS, Scan och Andelsslakteriet Långebro

2008-03-07
Hej



Såhär inför helgen vill jag bara påminna om att nästa söndag håller jag föredrag i Regionmuseets hörsal om slakteriet i Kristianstad.

Jag kommer att visa mängder av bilder som legat nedstoppade i en låda på slakteriets vind och som inte sett dagsljus på många år. Bilder som jag sätter ord till. 

På en hylla låg även en film om hur det nya slakteriet byggdes mellan åren 1962 - 1964 och Sam B Norup i högform på en caterpillar.

Allt detta får du se och höra om du kommer till Regionmuseets hörsal nästa söndag 16 mars klockan 14.00.

Väl mött

Leif

Tillbaka till Första sidan >>>

Otto Ols bageri i Åhus (Linas bageri)

2008-03-07

Företagsnamn: Otto Ols Bageri

Företagsform:

Huvudkontor:  Åhus

Lokalisering av tillverkning:  Åhus
Ägare: Anders och Hjördis Uhler

Grundare: Nils Thuresson, 1858

Eventuell nedläggning år:

Tidigare ägare: Nils Thureson, Otto Thuresson, Carl August Johannesson Sandwall, Jörgen Christian Jörgensen, Otto Fredrik Olsson, Rudolf Olsson.

Tillverkning: Bröd, kakor

Råvaror: Mjöl, socker, smör, grädde

Omsättning:

Antal anställda:

Marknad i Sverige: Lokalt

Marknadsföring:

Export:

Produktutveckling:

Hinder för utveckling:

Varumärken:

Litteraturtips:

Övrigt:

Regionmuseets arkiv:

Övriga arkiv:


Källa för faktauppgifter: Småskrifter, nummer 8, 1988, S:ta Annas Gille i Åhus, av Björn Rosenberg

Berättelser >>>
  Saxat ur ... >>>

Bildgalleri >>>


Recept >>>


Företagets
hemsida >>>

Tillbaka till Bagerier >>>

Tillbaka till Första sidan >>>


Smakplats Skåne

2008-03-04

Smakplats är ett utvecklingscentrum för småskalig livsmedelsproduktion i Skåne.
Smakplats finns till för dig som är företagare inom livsmedelssektorn med upp till 50
anställda.


Plattformen

Knyter samman företag, forskning och utbildning inom småskalig livsmedelsförädling.
Utvecklar och coachar småföretagare inom livsmedelsförädling.
Hjälper nya idéer och företag att formas och starta.
Lokaler för utveckling av livsmedelsprodukter och tillverkningsmetoder.
Initierar samverkan mellan företag, organisationer och olika regionala matprojekt.


Smakplats hemsida  >>>