Skärgårdsgrova

2007-11-26
Skärgårdsgrova en god och hållbar limpa.

Två limpor enligt följande:

1.Skållning:873 gram, en tredjedel rågmjöl två tredjedelar kokande vatten
2. Rågmjöl:277 gram
3.Vetemjöl:317 gram
4.Bagerisikt:396 gram
5.Sirap ljus:142 gram
6.Sirap mörk:40 gram
7.Surdegspulver:15 gram
8.Malt:15 gram
9.Jäst:15 gram
10.Salt 8 gram

Är osäker om alla ingredienser finns att få tag på.
Raskdegen jäser först i 4 timmar,därefter jäser det en timme till,därefter formas degen till bröd och jäses innan man gräddar dom ugnen.  

Lycka till önskar Allan Nilsson


För er som har tillgång till en stenugn och är en förening eller liknande och vill baka många limpor kommer samma recept som ger 250 limpor på cirka ett kilo.

Skärgårdsgrova
1.skållning =en tredjedel rågmjöl två tredjedelar kokande vatten,summa 110 kg. 
2.rågmjöl 35 kg
3.vetemjöl 40 kg
4.bagerisikt 50 kg =50%vetemjöl 50%rågmjöl
5.ljus sirap 18 kg
6.mörk sirap 5kg
7.surdegspulver 2kg
8.malt 2kg
9.jäst 2kg
10. salt 1kg

Detta recept kräver en raskdeg som skall ligga och jäsa i 4 timmar,därefter blandas alla ingredienser till en deg,därefter skall den ligga och jäsa i 1 timme innan man slår upp brödet, till en runt bröd. Brödet är mycket gott och hållbart.

Tilllbaka till Receptsamling >>>

Tillbaka till Första sidan >>>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback