Empaco blir Styckmästaren i Åhus

2007-09-12

      
Grundarna lekte med ord

Meat Packing Company blir med lite omkastning av bokstäverna - Empaco och det är vad företaget döptes till när Stig Svensson och Carl-Axel Westerdahl grundade det 1976.


De nya ägarna en sammanslutning av 30 aktieägare har bestämt sig för att byta namn på företaget.


- Vi vill ha ett namn som ger en klang av lokal anknytning därför byter vi namn till Styckmästaren i Åhus, berättar Mats Kullberg som är vd. Vi kompletterar dagens sortiment med en satsning på att förädla, utveckla och marknadsföra nötstyckning med hängmörat och närproducerat kött.


Kontrollerar helheten

Men det blir också får- och lammstyckning och ett ekologiskt sortiment.


- Det unika är att vi kontrollerar helheten från producent via slakt och styckning till butik och restaurang. Vi skapar på så sätt goda förutsättningar för att vara det bästa alternativet både för producenter och för konsumenter, förklarar Mats Kullberg.


Procordia Food köpte företaget 1984 och 5 juni i 2007 såldes det till en konstellation av uppfödare, restauranger och butiker.


Har ambitionen att växa

- Styckmästaren i Åhus har en god produktionskapacitet som kan ökas en hel del. Det är en tillgång för oss som har ambitionen om tillväxt. Styckningen sker i stort sett fortfarande som ett hantverk. Var och en sköter styckningen av ett helt djur. Totalt jobbar 18 stycken i företaget och vi omsätter cirka 70 miljoner kronor, berättar Mats Kullberg vd för Styckmästaren i Åhus.

  

På Procordia Foods hemsida läser jag:
- Det är glädjande att vi kan lämna över Empaco till den nya ägargruppen. De nya ägarna har en mycket ambitiös målsättning med verksamheten och satsningen på närproducerat och ekologiskt ligger helt rätt i tiden. Det är tillfredsställande för verksamheten och för de anställda att det blir en ägare som satsar på utveckling, säger Mikael Aru, vd Procordia Food.


Leif Börje-Frid
Tillbaka till Empaco byter kostym >>>

Tillbaka till Första sidan >>>


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback