Livsmedelsindustri 1976

2008-04-09
Utredning från Statens Industriverk SIND, 1978:8

Här finns massor att läsa om livsmedelsindustrin. Hur mycket vi åt av olika livsmedel, vem som ägde företagen. Eller som det står i förordet till utredningen:

"I föreliggande slutrapport från industriverkets livsmedelsindustriutredning behandlas livsmedelsindustrins utvecklingsdrag främst i fråga om konsumtion, produktion, sysselsättning och struktur dels översiktiligt  för hela livsmedelsindustrin, dels för de olika delbranscherna. Vidare behandlas vissa branschöverrgripande frågor som utbildning, arbetsmiljö samt forskning och utveckling. Utredningen utmynnar i en bedömning över utvecklingen fram till och med 1985 vad beträffar konsumtion, produktion, sysselsättning och struktur."

Här nedan följer en tabell som jag tyckte var intressant. Hela utredningen finns att läsa i Minnesluckan.


Tabell 3.21 (sidan 90)
Antal sysselsatta (inklusive ägare och familjemedlemmar) inom respektive län och delbransch 1976

Kristianstad län:

Slakt- och charkindustri
2079

Mejeriindustri
355

Frukt- och grönsaks- konservindustri
1302

Fisk- och fiskkonservindustri
241

Olje- och fettindustri
-

Kvarnindustri
55

Bageriindustri
515

Sockerindustri
163

Choklad- och konfektyrindustri
26

Malt- och läskedrycksindustri
26

Övriga livsmedel
160

Summa anställda inom livsmedelsindustrin
4 922

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback