Flottbullar eller Krabbaluror
2007-11-26
Flottbullar eller Krabbaluror
1 ägg, stort
1 kkp krossocker
1 kkp grädde
1 tsk bakpulver (jästmjöl)
3-4 kkp havremjöl till en lagom smet
1 skvätt gin
Röres ihop. Får vila en timma. Smält 5 hg flott eller kokosfett. Koka ett prov med en bit fint bröd.
Tag smet med 1 tesked (stor) och släpp klimpen i oljan. Koka sakta, låt rinna av på grovt papper.
Recept från Inger Welin, Stiftelsen Gamlegård, Onsjö härad.
Ett recept från Georg Welins mormor som bodde i Halland. Mormodern börjad skriva receptboken 1899 och där finns detta recept.
Hämtat från:
Alla tiders kaffekalas
Kakrecept från skånska hembygdsföreningar.
Till Skånes Hembygdsförbunds hemsida >>>
Tilllbaka till Receptsamling >>>
Tillbaka till Första sidan >>>
Kommentarer
Trackback