Flottbullar eller Krabbaluror

2007-11-26

Flottbullar eller Krabbaluror


1 ägg, stort

1 kkp krossocker

1 kkp grädde

1 tsk bakpulver (jästmjöl)

3-4 kkp havremjöl till en lagom smet

1 skvätt gin


Röres ihop. Får vila en timma. Smält 5 hg flott eller kokosfett. Koka ett prov med en bit fint bröd.
Tag smet med 1 tesked (stor) och släpp klimpen i oljan. Koka sakta, låt rinna av på grovt papper.


Recept från Inger Welin, Stiftelsen Gamlegård, Onsjö härad.


Ett recept från Georg Welins mormor som bodde i Halland. Mormodern börjad skriva receptboken 1899 och där finns detta recept.


Hämtat från:

Alla tiders kaffekalas

Kakrecept från skånska hembygdsföreningar.


Till Skånes Hembygdsförbunds hemsida >>>

Tilllbaka till Receptsamling >>>

Tillbaka till Första sidan >>>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback