Pepparkakspaj

2007-11-21

Hittade ett spännande recept, för att variera pepparkakorna så att de även går att äta på andra tider än julen.

Pepparkakspaj med Apelsinkräm

Ingredienser

250 gram Pepparkaksdeg


Fyllning:

2 dl vispgrädde

1 dl kesella gourmet

2 msk socker

½ apelsin, strimlat skal och pressad saft

1 msk citrus likör


1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.

3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.

4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör.

5. Häll krämen i pajskalet och garnera eventuellt med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".

Och sen har ni denna goding framför Er!

Lycka till!

Tilllbaka till Receptsamling >>>

Tillbaka till Första sidan >>>


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback