Pepparkakspaj
Hittade ett spännande recept, för att variera pepparkakorna så att de även går att äta på andra tider än julen.
Pepparkakspaj med Apelsinkräm
Ingredienser
250 gram Pepparkaksdeg
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl kesella gourmet
2 msk socker
½ apelsin, strimlat skal och pressad saft
1 msk citrus likör
1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör.
5. Häll krämen i pajskalet och garnera eventuellt med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".
Och sen har ni denna goding framför Er!
Lycka till!
Tilllbaka till Receptsamling >>>
Tillbaka till Första sidan >>>