Gastronomiutbildning

2007-11-23

Företagsnamn: Högskolan Kristianstad

Företagsform: Utbildning

Huvudkontor: Kristianstad

Lokalisering av studier: Kristianstad / Näsby

Huvudman: Svenska staten

Grundare: Lärarutbildningen startade 1835, läs mer >>>

Eventuell nedläggning år:

Tidigare ägare:

Utbildning: Gastronomiprogram, 3-årig högskoleutbildning.

Gastronomiprogrammet startade höstterminen 2004. Studierna bedrivs på heltid och är både praktiska och teoretiska. Utbildningen sker i samarbete med näringslivet genom exemplevis föreläsare, studiebesök och projektarbeten.

  

Målgrupp: Personer med intresse för matlagning och måltider - från produktion till konsumtion, från kökets kemi till beteendevetenskap, och som vill utveckla, kommunicera, värdera och påverka framtidens mat och måltider.


Grundläggande behörighet för högskolestudier, samt kunskaper inom mat- och måltidsområdet motsvarande:

Hotell- och restaurangprogrammet, eller Livsmedelsprogrammet, eller minst en terminskurs (motsvarande heltid) i matlagning med inriktning mot restaurang och/eller storhushåll/catering, eller två års avancerad yrkeserfarenhet som t ex kock, konditor eller bagare på minst halvtid, eller Matlagning med inriktning mot gastronomi, förberedande kurs vid Högskolan Kristianstad eller motsvarande.


Antal studenter: Max 30 platser per år.


Antal anställda:

Marknad i Sverige: Gastronomiprogrammet har riksintag.


Marknadsföring: Våra deviser är "mat för många" och "gastronomi i vardagen". I samhället finns behov av personer som kan designa och utveckla attraktiva måltider efter konsumenters och matgästers behov och önskemål.


Utländska studenter: Vi planerar för studentutbyte med andra länder.  Studenterna har möjlighet att söka SIDA-stipendium för att genomföra sitt examensarbete utomlands.


Produktutveckling: Utbildningen ger redskap att arbeta med koncept- och produktutveckling och vänder sig till mat- och matlagningsintresserade personer som siktar mot att arbeta med utveckling av framtidens mat och måltider.


Hinder för utveckling:

Varumärken:

Litteraturtips:


Övrigt: Möjliga arbetsplatser är livsmedelsföretag, måltidsservice inom privat och offentlig verksamhet, besöks- och turistnäringen eller eget företagande. Tidigare studenter på Gastronomiprogrammet arbetar bl.a. som koncept- och produktutvecklare i livsmedelsindustrin, arbetsledare, kvalitetssamordnare, key account manager, försäljare, samt som egna företagare, t.ex. Minas chokladstudio

Regionmuseets arkiv:

Övriga arkiv:


Till Högskolans Gastronomiprogram >>>

Kontaktperson: Eva Svederberg, programansvarig, E-post [email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback