Välkommen till en blogg om livsmedelshistoria i Kristianstads kommun

2007-09-12

Hur gör du för att hitta rätt i bloggen?

Jo, Första sidan, överst bland Kategorierna är din dörr in i hela bloggen. Dit kan du alltid återvända om du kommer vilse. Klickar du på Första sidan ute i högermarginalen är du tillbaka på denna sida och kan börja om.


I Senaste nytt skriver jag om allt som är nytt och om nyheter jag springer på som rör Kristianstad kommuns livsmedelstillverkare. I Dagens Företag hittar du länkar till de företag som är verksamma i dag med mycket läsvärt. Fokuseringen ligger på de företag som industriellt tillverkar, har tillverkat, och förädlar livsmedel som andra säljer vidare Har du ett historiskt intresse går du in på Historiska Företag. Fokuseringen ligger då på de företag som på olika sätt har kopplingar till de i dag verksamma företagen.

I Efterlysning hittar Du bilder eller annat som vi, eller andra, undrar över och som du kanske har information om. Skriv och berätta. I Personliga berättelserär du välkommen att skriva ned din egen berättelse. Skicka gärna med bilder.


I Kuriosa hittar du diverse små korta anekdoter. I Minnesluckan får du aktuella öppettider och i Arkivmaterial finns länkar till arkiv. För dig som är nyfiken på projektet som sådant finns en Projektbeskrivning.


I Receptsamling samlar jag recept, från gamla böcker men även från arkivet och från dem som jag möter och pratar om mat. Du får gärna skicka in recept som du hittar eller tycker är väldigt gott och speciellt.


Mat för framtiden är en kategori som ger information om vilka utbildningar det finns i kommunen. Här finns även plats för visioner om mat. Saxat ur ... är precis som det låter. Korta små berättelser som jag hittar i böcker, tidskrifter, hembygdsskrifter, som dessutom finns uppräknande i Litteraturtips.


För dig som är nyfiken på vem som finns bakom, jag, i bloggen har du tillfälle att få veta lite om mig i Vem är jag?


Var kommer bloggens namn ifrån?

Grisfötter och wienerkorv på burk, är namnet på en film som gjordes om Kristianstads kommuns livsmedelsindustri i slutet på trettiotalet om Kristianstad kommuns livsmedelshistoria.


Ungdomar
Du som är ung och läser denna blogg. Tänk efter om dina far- och morföräldrar kanske har berättelser som passar här. Ni som vet att de är ovana vid datorer, be dem komma till Regionmuseet där de i lugn och ro kan få hjälp att läsa vad andra skrivit och kanske själv lägga till något. Det går också att lämna text skriven för hand. Så skriver jag in den. Lämna den i receptionen eller fråga om jag är inne.


Leif Börje-Frid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback