Du reform på Bjäre

2008-05-05
I Bjäre Information nummer 49 7 november 1967 kan vi läsa om att Du-reformen införs på Bjäre Industrier i Karpalund.Här kommer en avskrift av ovanstående dokument:

Nr 49 7. 11. 1967


VI SÄGER DU FR. O. M. NU!


Bjäre har vuxit snabbt under de senaste åren och därmed har arbetet inom företaget också blivit mer och mer invecklat. Bl. a. kan det i större företag vara svårt att snabbt och enkelt få kontakt med varandra. Kommunikationerna mellan anställda kan försvåras, vilket är till nackdel både för trivsel och produktivitet.


Inom Bjäre vill vi även inom detta område vara rationella. Ett bra sätt att underlätta samarbetet och skapa goda och effektiva relationer är att enas om att använda ett enkelt och kontaktskapande tilltalsord inom hela företaget.


Företaget och de tre fackliga klubbarna har därför i Företagsnämnden enats om att alla anställda inom Bjäre i fortsättningen tilltalar varandra med Du - detta gäller såväl VD som den yngste och sist anställde medarbetaren.

Det är vår förhoppning att den allmänna titelbortläggningen skall accepteras av alla och att den ska underlätta samarbetet.


Fr. o. m. nu säger vi alltså Du!


Lars Ögren, Börje Fransson, Bertil Swerfeldt, Bengt A Andersson

Tillbaka till  Bjäre >>>

Tillbaka till Första sidan >>>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback