Recept på julkorv från Enarts Hemcharkuteri

2007-11-29

Farfar Enarts goda julkorv (2,5 kilo)


1,5 kg benfritt magert griskött, 0,5 kg späck eller 2 kg fläskfärs

2 msk salt

2 tsk socker

1/2 msk vitpeppar

1/4 msk kryddpeppar

1/2 msk ingefära

1 liter kall mjölk eller fläskspad

lök

700 - 1000 gr kokt kall potatis


Mal köttet 3 gånger i kvarn, sista gången tillsammans med späcket. Arbeta färsen väl med kryddor och späd med vätskan lite i taget. Arbeta färsen smidig. Koka ett litet. Stoppa korvarna löst i fjälster.


Sjud korvarna i vatten ca 30 minuter med ett lagerblad, ett par lökskivor och några kryddpepparkorn.

Korven kan frysas rå eller kokt.

Lycka till önskar Birgit och Lars Alverup.

Vem var Enart? Läs sonen Lars berättelse >>>

Tilllbaka till Receptsamling >>>

Tillbaka till Första sidan >>>


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback